صربستان

 
  • Serbia  
  • درباره صربستان :


    صربستان با نام رسمی جمهوری صربستان، یک کشور محاط در خشکی در مرکز جنوب خاوری اروپا است که بخش جنوبی جلگهٔ پانونی و جنوب شبه‌جزیره بالکان را در برگرفته‌است. این کشور با مجارستان در شمال، رومانی و بلغارستان در خاور، جمهوری مقدونیه و مونته‌نگرو در جنوب، کرواسی و بوسنی و هرزگوین در باختر هم‌مرز است. بلگراد پایتخت این کشور است.

    صربستان اهالی خونگرم و مهمان‌نوازی دارد. اهالی این کشور به خصوص با گردشگران خارجی روابط بسیار دوستانه و گرمی دارند. البته تعداد گردشگران این کشور نسبت به سایر کشورهای همسایه‌اش زیاد نیست. چون هنوز زیبایی‌ها و پتانسیل‌های گردشگری صربستان آن طور که باید در دنیا شناخته نشده است. بیشتر صربستانی‌ها انگلیسی صحبت می‌کنند و به یادگیری آن مشتاقند. بنابراین برای پیدا کردن مسیرها و برقراری رابطه با آنها مشکل ندارید.

    جاذبه‌های گردشگری صربستان:

    جاذبه‌های گردشگری این کشور بسیار متنوع و دیدنی هستند. کوهستان‌ها و دریاچه‌ها، پارک‌های ملی، پیست‌های اسکی و بناها و شهرهای تاریخی به جا مانده از دوران روم همگی گوشه‌ای از دیدنی‌های صربستان هستند. در این کشور نشانه‌هایی از تاریخ و تنوع فرهنگی و قومی را خواهید دید. صربستان چون در جنوب شرقی اروپا قرار دارد بخش وسیعی از مرکز شبه‌جزیره‌ی بالکان را پوشانده است. بخش‌های شمالی آن را دشت‌های وسیع و بخش‌های جنوبی آن را قله‌ها و تپه‌های مرتفع در بر گرفته است. در این کشور بیش از ۱۵ قله‌ بالای ۲ هزار متر وجود دارد. صربستان دارای ۵ پارک ملی به نام‌های Djerdap، Tara، Kopaonik، Sar mountains و Fruska Gora است که طبیعتی زیبا و بکر دارند.



    اقتصاد در صربستان: محصولات صادراتی این کشور شامل مواد تولیدی، غذا و حیوانات زنده و ماشین‌آلات و تجهیزات حمل و نقل است.مهمترین محصولات کشاورزی این کشور گندم، ذرت، آفتابگردان، گوشت و شیر است.

    آب وهوا :

    صربستان در تمام فصول سال مقصد مناسبی برای سفر محسوب می‌شود. ناحیه شمال این کشور از آب‌وهوای اقلیمی برخوردار است و زمستان‌های نسبتا سرد و تابستان‌های گرمی بر این منطقه حاکم است. نواحی تپه زار صربستان دارای تابستانی گرم ‌و ‌خشک و زمستانی سرد است و بیشترین بارش برف در نواحی کوهستانی گزارش می‌شود. ماه‌های دسامبر تا مارس (آذر تا اسفندماه) فصل اسکی‌بازی در این کشور است. ژانویه سردترین ماه و ژوئن گرم‌ترین ماه سال در صربستان است و بیشترین میزان بارندگی در ماه‌های مه و ژوئن روی می‌دهد.

    فرهنگ غذا در صربستان:

    آشپزی در صربستان ادامه‌دهنده‌ی شیوه‌های سنتی آشپزی در منطقه‌ی بالکان است و اشتراکاتی با سایر کشورهای این منطقه دارد. آشپزی این منطقه تحت تاثیر آشپزی مناطق مختلف از جمله اروپا و خاور میانه قرار دارد. اهالی صربستان هم مثل بسیاری از مردم دنیا سه وعده‌ی غذایی مهم یعنی صبحانه، ناهار و شام دارند.

    صبحانه را معمولا خیلی زود و مفصل می‌خورند. در این وعده‌ی خود حتما نوشیدنی مثل قهوه یا شیرکاکائو و شیر را می‌گنجانند. از انواع غلات، کره و پنیر، سوسیس و سالامی و تخم‌مرغ در این وعده استفاده می‌کنند. ناهار مهم‌ترین و مفصل‌ترین وعده‌ی غذایی در صربستان است. به عنوان پیش‌غذا از انواع سوپ استفاده می‌کنند.

    دو نوع سوپ در صربستان وجود دارد یکی سوپ‌های معمولی که به آن supa می‌گویند و دیگری سوپ‌هایی که در آن از انواع سس و تخم‌مرغ استفاده می‌شود و به آن čorba می‌گویند. غذاهای اصلی معمولا شامل گوشت هستند. بریان کردن یا کباب کردن یکی از روش‌های بسیار مرسوم برای آشپزی در صربستان است. گوشت‌های بریان را در بیشتر رستوران‌ها خواهید دید که اغلب به عنوان فست فود سرو می‌شوند. رژیم غذایی در صربستان شباهت‌های زیادی به رژیم غذایی ما دارد.

    اهالی این کشور، انواع سالاد را نه به عنوان پیش‌غذا بلکه در کنار وعده‌ی اصلی میل می‌کنند. ساده‌ترین سالاد صربستان از ترکیب کاهو و کلم، خیار و گوجه و کلم‌ترش تشکیل می‌شود. به عنوان چاشنی به سالادها روغن، نمک و سرکه اضافه می‌کنند و طبق ذائقه فلفل و ادویه هم استفاده می‌کنند. از میان ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های رایج در آشپزی صربستان می‌توان به نمک، فلفل سیاه، جعفری، کرفس، پاپریکا، دارچین، فلفل سفید، جوز هندی، تخم گشنیز، زیره و... اشاره کرد.