ماله

 
  • MALE  
  • درباره ماله :


    شهر ماله پایتخت سرزمین مالدیو است که بومیان این سرزمین آن را مه لای می‌نامند. کشور مالدیو با مردمانی مهربان و آرام و صلح طلب همواره یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگری در سراسر دنیا به شمار می‌رفته است. وجود جزایر متعدد و سواحل بسیار زیبا با مناظری رویایی و آب های آرام و شفاف در کنار پس از زمینه‌ای از درختان و جنگل‌های استوائی، خاطره‌ای به یاد ماندنی از سفر به این کشور را در ذهن هر گردشگری ثبت خواهد کرد. گفتنی است کشور مالدیو کشوری کاملا اسلامی است و تمامی مردم این کشور مسلمان هستند. این کشور از مجموعه ۱۱۹۲ جزیره تشکیل شده و کم ارتفاع‌ترین کشور جهان با میانگین ارتفاع ۱٫۵ متر بالاتر از سطح دریا است.

    زبان رسمی:

    زبان رسمی این کشور دیوهی نام دارد که زبانی هندواروپایی است و همانندی‌هایی با زبان سینهالی قدیم دارد. مردم آن از قوم مالدیوی هستند که تبارشان به مردم سری‌لانکا و هند (آمیخته آریایی و دراویدی) می‌رسد و رگه‌هایی از اعراب نیز در میان آن‌ها وجود دارد.هم زبان و هم مردم آن با نام دیوِهی نامیده می‌شوند که واژه دیبـِجات و دیباجات که در فارسی و عربی در قدیم برای مالدیو به کار می‌رفت نیز شکلی از همین واژه دیوهی است.

    آب و هوای ماله:

    آب و هوای شهر ماله استوایی به همراه باران‌های موسمی است. شهر ماله دارای دو فصل خشک و مرطوب است فصل مرطوب از ماه می شروع شده و تا اواخر دسامبر ادامه دارد و آب و هوای متاثر از  فصل خشک نیز از ژانویه تا می در این سرزمین حکمفرما است. با وجود استوایی بودن شهر ماله ، دمای هوا در این شهر هیچگاه نه خیلی زیاد است نه خیلی کم. گرم‌ترین روزهای سال در شهر ماله دمایی برابر با ۳۵ درجه سانتیگراد در ماه‌های آپریل و می حکمفرما است و خنک‌ترین روزهای سال نیز دما حدود ۲۵ درجه بالای صفر است.

    بهترین زمان سفر:

    مالدیو کشوری با اقتصاد مبتنی بر گردشگری است و به همین دلیل تقریبا تمامی فصول سال برای سفر به شهرهای این کشور از جمله ماله است و تنها نکته‌ای که می‌توانید در نظر داشته باشید شرایط خاص بدنی خودتان و تحمل میزان گرمای محیط است که این موضوع بستگی مستقیم به فرد گردشگر دارد. از سوی دیگر اگر چه مالدیو کشوری توریستی است ولی به یاد داشته باشید که این کشور کشوری اسلامی است و پیشنهاد می‌شود در طول ماه مبارک رمضان از سفر به شهر ماله اجتناب شود.

    غذاهای محلی و محبوب ماله:

    غذاهای محلی مالدیوی به طور کلی به واسطه مواد اصلیشان در سه دسته طبقه‌بندی می‌شوند: غذاهایی تهیه شده با نارگیل، ماهی و نشاسته.

    گروه نخست: در بسیاری از غذاهای محلی این منطقه نارگیل رنده شده، شیر نارگیل و روغن نارگیل بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. ادویه و به ویژه فلفل نیز نقش بسیار مهمی را در آنها ایفا می‌کنند. این گروه از غذاها بیشتر به شکل خورشت هستند.

    گروه دوم : از ماهی تن یک خیمر سفت قهوه‌ای رنگ به نام Rihaakuru تهیه می‌شود که به صورت یک بخش اصلی در بیشتر غذاهای مالدیوی به کار می‌رود. غذاهایی با ماهی تن به صورت سرخ شده بیشتر به صورت غذای سبک تهیه می‌شوند.

    گروه سوم : این گروه را بیشتر برنج، آرد یا سیب‌زمینی و یا دیگر محصول نشاسته‌ای در بر می‌گیرد. در این غذاها ممکن است میوه‌هایی چون breadfruit، یا screwpine مورد استفاده قرار گیرد. breadfruit و نوعی قارچ به نام tuber را به صورت آبپز تهیه کرده و در کنار غذایشان میل می‌کنند اما میوه screwpine را بیشتر به صورت خام و به صورت برش‌های کوچک پس از غذا صرف می‌نمایند.

    برخی از جاذبه های گردشگری عبارتند از:

    بازار ماله ، مجموعه جزایر مرجانی ، مسجد جامع ماله ، موزه ملی ماله ، غواصی در دریاهای ماله و ...